https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:ugcPost:6478639296793444352
Специфика и видове сервиране Френски сервиз Отличава се с това, че храната се приготвя или завършва пред клиента. Начинът на сервиране е доста официален и елегантен. Храната се изнася от кухнята на сребърни плата и се слага върхуколичката за фламбиране ,наричана още „гуеридон”. Храната се приготвя на гуеридона и се сервира нагостите в горещи чинии , извадени също от количката. Типични за този начин на сервиране са Пепър стек , Палачинка „Креп Сюзет „ и др.Начин на сервиране е доста трудоемък, понякога изисква двама сервитьори, но гостите определено остават впечатлени и харесват шоуто. Това също така дава възможност сервитьора да отдели доста по-вече време с клиентите и да подържа личен контакт. Обикновено, колкото по-голямо е майсторството на обслужване на сервитьора , толкова по-високо ниво на задоволство получава госта и респективно по-голям бакшиш за сервитьора. Руски сервиз Руският сервиз е подобе...
Коментари