Пропускане към основното съдържание

Меню инженеринг

Меню инженеринга / menu engineering / е изключително важен инструмент в управлението на Вашият ресторант.
Ето и няколко полезни съвета с които, ще усетите положителна промяна .
1.      Не акцентирайте върху ценатане правете цените по-големи и с различен уголемен шрифт . Не наблягайте на цената.
2.      Цената без валута е „по-ниска“ –валутата след цифрите винаги напряга клиентите .
3.      Използвайте кръгли цифримагазинните цени с дребни стотинки „99ст , 45ст „ дразнят клиентите .
4.      Позициониране и групиране на ястията в менюто –винаги в началото и края на менюто слагайте най- рентабилните ястия.
5.      Подробен анализ на артикулите в менюто според продажбите :
a.     Пъзел – малко продажби , голям марж
b.     Куче – малко продажби , малък марж
c.      Звезда – много продажби ,голям марж
d.     Работещ кон – много продажби , малък марж
6.      Премахвайте бързо артикули, които ви носят загуба
7.      Дизайн на менюто – нека менюто ви бъде рекламна брошура а не скучна книга 


Коментари

Популярни публикации от този блог

Специфика и видове сервиране

Специфика и видове сервиране Френски сервиз Отличава се с това, че храната се приготвя или завършва пред клиента. Начинът на сервиране е доста официален и елегантен. Храната се изнася от кухнята на сребърни плата и се слага върхуколичката за фламбиране ,наричана още „гуеридон”. Храната се приготвя на гуеридона и се сервира нагостите в горещи чинии , извадени също от количката. Типични за този начин на сервиране   са Пепър стек , Палачинка „Креп Сюзет „ и др.Начин на сервиране е доста трудоемък, понякога изисква двама сервитьори, но гостите определено остават впечатлени и харесват шоуто. Това също така дава възможност сервитьора да отдели доста по-вече време с клиентите и да подържа личен контакт. Обикновено, колкото по-голямо е майсторството на обслужване на сервитьора , толкова по-високо ниво на задоволство   получава госта и респективно по-голям бакшиш за сервитьора. Руски сервиз Руският сервиз е подобе...

Времева рамка – спазване на времевият лимит

Продължителност на протоколно или делово събитие в храненето В днешно време посещението на ресторанти за правенето бизнес или срещи на високо ниво са изключително популярни. Времето на тази група хора е едно от най-скъпото нещо ,за това има правила които са много важни да спазвате за да бъде избран вашият ресторант за такова събитие. Среща за закуска   Продължителността на това събитие е от 30мин- 60мин. Обяд Самият обяд протича от 60мин-90мин .След приключването на се отделят межди 30-45мин за кафе и финализиране на разговора. Вечеря Обикновено по тежките разговори и срещи преминават на вечеря . При протичането на вечерта се преминава през няколко   етапа. Аперитив 30-45мин / той може да бъде взет на масата за хранене или в отделно помещение , като лоби бар или бар/ същинската вечеря продължава между 90-120мин . За края на вечерята се предлага кафе и деджистив   комбинирани с пури ,което продължава между 30-45мин. Най-стриктно се следи за в...