Меню инженеринга / menu
engineering / е изключително важен инструмент
в управлението на Вашият ресторант.
Ето и няколко полезни
съвета с които, ще усетите положителна
промяна .
1. Не
акцентирайте върху цената- не
правете цените по-големи и с различен
уголемен шрифт . Не наблягайте на цената.
2. Цената
без валута е „по-ниска“
–валутата
след цифрите винаги напряга клиентите
.
3. Използвайте
кръгли цифри- магазинните
цени с дребни стотинки „99ст , 45ст „
дразнят клиентите .
4. Позициониране
и групиране на ястията в менюто –винаги
в началото и края на менюто слагайте
най- рентабилните ястия.
5. Подробен
анализ на артикулите в менюто според
продажбите :
a. Пъзел
– малко продажби , голям марж
b. Куче
– малко продажби , малък марж
c. Звезда
– много продажби ,голям марж
d. Работещ
кон – много продажби , малък марж
6. Премахвайте
бързо артикули, които ви носят загуба
7. Дизайн
на менюто – нека
менюто ви бъде рекламна брошура а не
скучна книга
Коментари